Prihvatanjem wellness načina života, mi želimo da osnažimo svoje telo i ojačamo kardiovaskularni sistem, a da se krećemo gipko i ostanemo vitki. Koristi koje se stiču od povećanja gipkosti i vitalnosti tela su osnova za zdrav i dugovečan život, ali i za postizanje balansa duha i tela, što vodi do zadovoljstva u sferi ličnog i profesionalnog života.

 

Flexability je sposobnost tela da ostvaruje pun radius kretanja, bez preterane i suvišne mišićne tenzije. Mnogim ljudima nedostaje, naizgled ta jednostavna sposobnost punog radiusa kretanja, uglavnom zato što svoja tela stavljaju u neprirodne položaje, poput dugog sedenja ili dugotrajne vožnje. Nedostatak ili nesposobnost pokretljivosti tela uglavnom dovodi do toga da mnogi ljudi pate od bolova u ledjima, a ti simptomi su prisutni kod 35% populacije. Dobro balansirano i redovno istezanje svih mišića je najvažnija aktivnost za izbegavanje pojave bola u ledjima, ali i u zglobovima.

 

Flexability je sasvim nov i inovativan koncept trenažera Technogyma, dizajniran sa ciljem da rastezanje učini jednostavnim, lakim i bezbednim.

 

Sprave iz ove serije pre svega omogućavaju odgovarajuće vežbe za rastezanje, bezbedno i jednostavno korišćenje, inicijalno merenje (testiranje) i kontinuirano praćenje povećanja opsega pokreta za dati zglob ili sistem zglobova, merenje i kontrolisanje amplituda pokreta i vremensku kontrolu trajanja rastezanja.