OPREMA KLUBA

formati i oprema kluba

null

Hodanje, trčanje, vožnja bicikla, penjanje uz stepenice ili trčanje u mestu spadaju u osnovne oblike cikličnih aktivnosti. Kardo trenažeri su dizajnirani upravo sa ciljem da nam omoguće ovakav rad. Koriste se za razvoj aerobne izdržljivosti u fitnesu (moguće je koristiti ih i za anaerobni rad), što omogućava pozitivni uticaj na kardiovaskularni i respiratorni sistem, kompoziciju tela (skidanje masnih naslaga i tonizaciju).
Sprave u kardio zoni kluba SkyWellness imaju sledeće funkcije:

1. Precizno doziranje opterećenja i vođenje računa o zoni opterećenja;
2. Konstantno praćenje pulsa u toku opterećenja;
3. Elektronsko praćenje broja obrtaja pedala, sile, brzine kretanja, pređenog puta, utrošenih kalorija, vremena, nagiba;
4. Fitnes testovi;
5. Warm up i Cooling down opcije;
6. Ugrađeni Visioweb (mogućnost korišćenja interneta), TV, radio, ventilator, USB i iPod;
7. Pojednostavljen pristup komandama Touch screen;
8. Dizajnirani tako da ne optrećuju zglobove (sofisticirane podloge za vežbanje, pedale, ergonomska sedišta;
9. Ušteda energije čime se doprinosi ekologiji;

- Sprave su tiše za 30%.

null

Selection linija za fitnes trening je jedinstvena. Napravljena je da zadovolji potrebe treninga početnika ali i naprednih vežbača. Omogućava optimalno izvođenje pokreta kao i siguran položaj vežbanja. Anatomski dizajnirana sedišta sa osloncima za leđa, zajedno sa držačima za obe ruke, omogućavaju sigurno i efikasno vežbanje za vežbače svih profila. Sa preko dvadeset sprava u našoj fitness zoni, svaki član ima optimalne uslove za postizanje svojih ciljeva.

Ono što se na dizajnu odmah primeti, jesu podešivači žute boje koji jasno pokazuju šta i kako se može prilagoditi, tako da i najneiskusniji vežbači brzo savlađuju podešavanje sprava prema sopstvenim potrebama. Ceo trening olakšava činjenica da su svi podešivači na svim spravama na istom mestu.

Na osnovu biomehaničkih studija o ponašanju mišića i njihovih pokreta, konstruisana je cela Selection serija, koja omogućava prirodan pokret mišića i tela kroz ceo spektar vežbanja. Otpor koji daje sprava je konstantan kroz ceo pokret, pa je samo vežbanje vrlo efikasno.

null

Linija Pure Strength namenjena je naprednim vežbačima i profesionalnim sportistima. Zadovoljava najviše standarde biomehanike i sigurnosti kako bi obezbedila najbolje moguće rezultate. Rad na ovim spravama pruža slobodu i osećaj rada sa slobodnim tegovima, ali uz veću sigurnost, bez rizika od povreda.

Razlikuje se od sličnih linija ostalih proizvođača po tome što:

1. ima inovativne rukohvate, trouglastog oblika koji su ergonomski prilagođeni za lako korišćenje, bez klizanja;
2. ima posebno sedište napravljeno od gela, koji pruža mogućnost telu da zauzme savršen položaj za vežbanje;
3. ima označen marker za rame, kako bi vežbač zauzeo pravilan položaj za vežbu;
4. ima posebnu gumu za zagrevanje i istezanje mišića.

Pravi trening jačanja za istinske šampione – ovo, bez premišljanja, može biti moto
koji prati ove sprave.

null

Technogym linija slobodnih težina osmišljena je tako da zadovolji i najzahtevnije vežbače. Inovativni dizajn i ergonomsko savršenstvo će svaki trening učiniti doživljajem. Vodeći se istim prioritetima kao kada su u pitanju druge sprave i rekviziti, Technogym je napravio opremu koja ne samo što dobro izgleda, već je zaista možete koristiti s punim poverenjem.

Bilo da ste novi vežbač ili stalni član, ne oklevajte da naše trenere pitate za savet ili pomoć pri korišćenju slobodnih težina.

null

Prihvatanjem wellness načina života, mi želimo da osnažimo svoje telo i ojačamo kardiovaskularni sistem, a da se krećemo gipko i ostanemo vitki. Koristi koje se stiču od povećanja gipkosti i vitalnosti tela su osnova za zdrav i dugovečan život, ali i za postizanje balansa duha i tela, što vodi do zadovoljstva u sferi ličnog i profesionalnog života.

Flexability je sposobnost tela da ostvaruje pun radius kretanja, bez preterane i suvišne mišićne tenzije. Mnogim ljudima nedostaje, naizgled ta jednostavna sposobnost punog radiusa kretanja, uglavnom zato što svoja tela stavljaju u neprirodne položaje, poput dugog sedenja ili dugotrajne vožnje.
Nedostatak ili nesposobnost pokretljivosti tela uglavnom dovodi do toga da mnogi ljudi pate od bolova u ledjima, a ti simptomi su prisutni kod 35% populacije. Dobro balansirano i redovno istezanje svih mišića je najvažnija aktivnost za izbegavanje pojave bola u ledjima, ali i u zglobovima.

Flexability je sasvim nov i inovativan koncept trenažera Technogyma, dizajniran sa ciljem da rastezanje učini jednostavnim, lakim i bezbednim. Sprave iz ove serije pre svega omogućavaju odgovarajuće vežbe za rastezanje, bezbedno i jednostavno korišćenje, inicijalno merenje (testiranje) i kontinuirano praćenje povećanja opsega pokreta za dati zglob ili sistem zglobova, merenje i kontrolisanje amplituda pokreta i vremensku kontrolu trajanja rastezanja.

null

Kinesis je nastao kao potreba da se ljudima približi fizička aktivnost kako bi poboljšali kvalitet svog života. Pomoću ovog inspirišućeg koncepta ponovo otkrivamo lepotu slobodnog i prirodnog pokreta .

Na Kinesis spravama je moguće izvođenje preko 250 najrazličitijih vežbi koje poboljšavaju snagu, fleksibilnost i ravnotežu. Takođe, Kinesis omogućava izvođenje vežbi koje uključuju posebne grupe mišića na različitim nivoima opterećenja, kao i izvodjenje pokreta koji uključuju nekoliko mišićnih grupa (kinetičkih lanaca).

Sve pokrete je moguće izvoditi u tri dimenzije.

null
null

Radi se o teningu na kojem osoba koristi sopstvenu težinu kao opterećenje. Prilagođavajući ugao i položaj tela dobijamo više od 300 različitih vežbi u kojima se koristi sopstvena telesna težina i koje nam pomažu da postignemo bolju kondiciju i efikasnije izvođenje vežbi.

Ako uzmemo u obzir da intenzitet treninga menjamo samo različitim položajem tela,vežbe Suspension treninga su sigurne i efikasne za sve bez obzira na nivo trenutne kondicije-od 92-godišnjaka do profesionalnih sportista.

Suspension trening ima prednost u odnosu na uobičajene treninge snage jer ljudsko telo radi kao celina, svi mišići zajedno,a ne samo kao zbir mišićnih grupa. Svaka TRX vežba gradi pravu funkcionalnu snagu i istovremeno poboljšava fleksibilnost, ravnotežu i stabilnost trupa.

null

Arke su kolekcija profesionalnih i inovativnih rekvizita za trening,dizajniranih prvenstveno za vežbanje višezglobnih pokreta, gde muskulaturu aktiviramo u vidu kinetičkog lanca. Ideja Arke rekvizita potekla je iz potrebe vraćanja čoveka prirodi, otuda I podela u četiri grupe koje nose nazive i karakteristike četiri elementa zemlje: voda, vazduh, zemlja i vatra. Ovi rekviziti omogućavaju neograničen dijapazon vežbi i veoma su upotrebljivi u domenu funkcionalnog treninga kao i rehabilitacije. Mogu biti uključeni u personalne treninge, proces oporavka od povrede, vođene treninge, grupne vežbe, i u kombinaciji sa ostalim spravama.

Kettlebell ili “rusko zvono”, je naizgled obična kugla izlivena od gvoždja sa ručkom. Kako je težište pomereno, tj. nalazi se u kugli, a ne u dršci, mišići leđa i trbušni mišići se nalaze u stalnoj aktivaciji, pošto treba da stabilizuju njišuću kuglu. Trening sa girjama je izuzetno dinamičan, traje kratko, najviše 30 minuta i spada u grupu HIIT (High intensity interval training) tj. treninga visokog inteziteta koji ubrzava metabolizam i podstiče gubitak potkožne masti. Vežbanje sa girjama troši puno kalorija i ta potrošnja se može popeti na 1500 kcal po satu. Trening obuhvata rezne vežbe, postoji oko 300, a najznačajnije su sving (swing), sneč (snatch), klin (clean), pres, čučnjevi, ustajanje iz partera itd.